2 mei 2018

Voedingswijzer voor de fiets Elfstedentocht 2018

Voeding is één van de belangrijkste factoren die je prestaties tijdens de fiets elfstedentocht kunnen beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om de juiste voeding mee te nemen en op het juiste moment in te nemen. Wij hebben daarom speciaal voor u een overzicht gemaakt van wat u nodig heeft tijdens de tocht en wanneer u deze moet gebruiken. Al de onderstaande voeding is verkrijgbaar bij ons in de winkel.

Energie Booster (Isostar)

Kenmerken: De gel, verkrijgbaar in Cola en Fruit smaak bevat veel koolhydraten die meteen door uw lichaam kunnen worden gebruikt. Tevens helpt het de voedingswaren om te zetten naar energie.

Wanneer te gebruiken: Deze energie gel is het beste te gebruiken later op de tocht. Vanwege de lange arbeid krijgt het lichaam na zo’n 100km moeite met het omzetten van de voedingswaren naar energie. Deze gel helpt dit proces en zal u een energie boost geven.Gel Actifood perzik en appel (Isostar)

Kenmerken: Deze Gel Actifood is onmisbaar voor langdurige inspanningen zoals de fiets elfstedentocht vanwege een goede energierijke formule. De gel kan u helpen om de vermoeidheid te verminderen in geval van te kort aan voedingsstoffen.

Wanneer te gebruiken: Deze gel kan gedurende de gehele inspanning gebruikt worden. Het hoeft niet in één keer toegediend te worden maar kan ook verdeeld worden over meerdere keren. Voor een maximaal effect is dit wel aan te raden.


High Energyreep banaan of fruit (Isostar)

Kenmerken: Deze repen bevatten een mengeling van koolhydraten die energie leveren tijdens de tocht. Het heeft als doelstelling om de voorraad koolhydraat-energie te vergroten.

Wanneer te gebruiken: Gebruik deze repen vooral tijdens de tocht en dan het liefst tijdens (alle) pauzes. Stopt u bijvoorbeeld halverwege in Bolsward? Neem dan vlak voordat u weer op de fiets stapt, voor de onderste helft, zo’n energyreep.Long Energy Bloedsinaasappel 790g (Isostar)

Kenmerken: Dit is een poedervorm die aangevuld moet worden met water en is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de voedingsbehoeftes van lange trainingen. Zo heeft het een uitstekende aanvoer van energie en verbetert het de prestaties en de uithouding over zeer lange afstanden.

Wanneer te gebruiken: Gebruik deze sportdrink regelmatig tijdens de tocht. Zorg dat deze drank de hoofddrank is van je voeding. Voor een bidon van 500ml is 7 lepels de ideale bereidingswijze.
Hydrate & Perform Lemon en Orange (Isostar)

Kenmerken: Waar de Long energy een voedingsmatige werking heeft, heeft de Hydrate & Perform een dorstlessende werking. Door het aanvoeren van calcium en magnesium, draagt deze sportdrink bij tot een goede spierwerking tijdens de inspanning.

Wanneer te gebruiken: Als eerste kan het ideaal gebruikt worden als sportdrink vooraf aan de tocht. Het bouwt namelijk goede vochtreserves op. Tijdens de tocht helpt het bij het maximaliseren van de uithouding. Deze Hydrate & Perform is ook verkrijgbaar in tabletten. Die eenvoudig in de bidon met water gemengd kunnen worden.


High Energy Drink (Maxim)

Kenmerken: Deze kant en klare high energy drink levert dezelfde energy als drie bananen en geeft voldoende energie voor zo’n 60 tot 90 minuten.

Wanneer te gebruiken: Ideaal voor de tweede helft van de tocht wanneer je lichaam meer moeite heeft met het verwerken van vast voedsel. Voorkeur is wel om in één keer op te drinken.


High Energy Gel (Maxim)

Kenmerken: Deze gel voorziet het lichaam van snelle koolhydraten.

Wanneer te gebruiken: Het is aan te raden om deze te gebruiken wanneer het lichaam een grote energie stoot nodig heeft. Is bijvoorbeeld het laatste stuk geheel wint tegen dan is deze gel vooraf een super middel. Voor een betere opname van de gel, is het aan te raden om 2-3 slokken water te drinken na inname van de gel.